Loopbaancoach Amsterdam, wat en waarom?

Coaching

Het woord “loopbaan” wordt vaak gebruikt in de tijd van nu. Het is zelfs een vak wat op sommige middelbare scholen en op de meeste mbo-opleidingen wordt gegeven. Het gegeven vak, wordt dan LB genoemd; Loopbaanbegeleiding. De reden waarom dit vak wordt gegeven, is omdat een goede loopbaan van groot belang is voor je carrièreleven. Een loopbaancoach Amsterdam kan jou helpen met het groeien van je loopbaan. Wat een loopbaan en een loopbaancoach in Amsterdam precies inhoudt, kun je lezen in dit artikel. Naast de betekenis, wordt er ook verteld wat de mogelijkheden en voordelen van een goede loopbaan zijn en hoe een loopbaancoach je kan helpen met het ontwikkelen van een goede loopbaan, samen met alle voordelen die daarbij horen.

 

Wat is een loopbaan?

Een loopbaan is eigenlijk hetzelfde als je carrièreleven. Alles wat te maken heeft met werk en school, hoort bij je loopbaan. Je loopbaan begon al, op het moment dat je solliciteerde op je allereerste jeugdbaantje. Op scholen wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van je loopbaan. Hiermee wordt bedoeld dat je verschillende vaardigheden leert, die je nodig hebt in je carrièreleven. Neem bijvoorbeeld het doen van een sollicitatie. We weten allemaal dat dit, zeker voor een eerste keer, niet makkelijk gaat. Dit is iets wat je van te voren moet voorbereiden en waarvoor je bepaalde vaardigheden jezelf moet aanleren.

 

Een loopbaancoach kan je helpen

In Amsterdam, zijn er verschillende loopbaancoaches die je kunnen helpen om verschillende vaardigheden te leren. Ze kunnen bijvoorbeeld met je gaan kijken naar je CV, om te zien wat je hieraan kan verbeteren. Veel Cv’s gaan bij bedrijven de prullenbak in, omdat er nou eenmaal veel sollicitaties binnen komen. Jij moet er dus voor zorgen dat jouw CV opvalt. Samen met de loopbaancoach, ontdek je jouw kwaliteiten en uitdagingen en kijk je hoe je die kunt inzetten. Ze helpen je met het leren van allerlei vaardigheden, zodat jij er helemaal klaar voor bent om te gaan solliciteren, terwijl je je goed en zelfverzekerd voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *