Hoe kun je positief in het leven staan?

Positief

We horen de laatste tijd steeds meer over zaken als mindfulness en positief in het leven staan. Deze manier van denken en leven levert je namelijk veel rust en balans op, en dat is zowel goed voor je fysieke als je mentale gezondheid. Dat wil overigens niet zeggen dat het heel makkelijk is, dat positief denken en leven in het hier en nu. Veel mensen voelen zich erg gestresst door alles wat er om hen heen gebeurt en de vele prikkels die daarbij horen, en positief in het leven staan is natuurlijk extra moeilijk als er veel negatieve dingen gebeuren. Als jij daar ook moeite mee hebt en als gevolg daarvan dubbel zo gestresst bent dan zou je kunnen overwegen bij een coach aan te kloppen of bijvoorbeeld een cursus mindfulness te volgen.

 

Positief in het leven staan kun je leren

Het kan moeilijk zijn als je er net mee begint, maar positief in het leven staan, wat er ook gebeurt, is zeker voor iedereen mogelijk. Als jij denkt dat dat voor jou echt een brug te ver is dan is en cursus mindfulness echt iets voor jou. Tijdens zo’n cursus leer je wat er voor nodig is om je te alle tijden in balans te voelen, en hoe je je niet zo kunt laten beïnvloeden door negatieve gebeurtenissen in je leven. Het is namelijk vaak niet wat er gebeurt, maar hoe je ergens op reageert wat jou een goed (of juist slecht) gevoel geeft.

 

Jouw reactie ergens op is alles wat telt

Als er iets in je leven gebeurt waar je je direct rot over voelt kun je twee dingen doen. Je kunt zwelgen in zelfmedelijden, of analyseren waarom je je zo voelt en er het goede in zien. Positief in het leven staan wil zeggen dat je vrede hebt met alles wat er ook gebeurt, en dat jouw geluk niet afhangt van je omstandigheden, en dat klinkt fijn, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *